dilluns, 2 de març de 2009

CARLES MASCARÓ, ESCOLAPI, TREBALLADOR INCANSABLE PER L'ACCIÓ DELS LAICS I LES LAIQUES EN L'ESGLÉSIA

Al llarg d'aquest més de febrer s'han anat succeint les notícies de traspàs de destacats membres de l'Església a casa nostra. D'una manera molt especial ens ha copsat la notícia de la mort de l'escolapi Carles Mascaró que es va esdevenir el dia 16 de febrer de 2009. En Carles Mascaró era un convençut de la importància de la tasca dels laics i laiques en el si de l'Església. Durant tota la seva trajectòria en els Escolapis va projectar aquest convenciment i va treballar incansablement per obrir-los espais, donar-los responsabilitats i confiança i construir amb ells diverses experiències comunitàries. Avui, gràcies a persones com ell, la comunitat escolàpia de Catalunya és capdavantera en el treball conjunt entre religiosos i laics. Que el seu testimoni s'escampi i les seves intuïcions vagin madurant al si de la nostra Església.
Si voleu participar en alguna eucaristia d'acció de gràcies per la vida d'en Carles Mascaró us informem de les properes:
Dia 5 de març a Olot i el dia 12 de març Terrassa. Podeu demanar més informació al telèfon de la Cúria Provincial dels Escolapis 93 441 00 04
Acompanyem un escrit de la Comunitat del Carme de Barcelona que van fer públic per comunicar el traspàs del pare Mascaró.
En Carles Mascaró i Buyreu, deixeble de l’Escola Pia de Sant Antoni, entra a l’Escola Pia als 17 anys, es ordenat sacerdot el juny del 65, el curs 67-68 amb altres escolapis formarà part del primer equip de professors de religió del Institut Sant Josep de Calassanç, anys mes tard formarà part d’una petita comunitat d’escolapis a Mollet, marcant ja un fort impacte amb moltes persones de la localitat. Director de l’Escola Pia de Terrassa promourà la participació dels laics en totes les activitats escolars. Implicat en el moviment de Taizé, la comunitat li encarregarà l’anada a l’antiga Checoslovaquia per animar petites comunitats. Participa activament en les trobades “Vida i Evangeli”. Al inici dels 90 serà nomenat primer Secretari del Secretariat Institucions Educatives de l’Escola Pia, i l’any 95 fins el 2003, el P. Provincial Andreu Trilla li encomana la responsabilitat del “Projecte Institucional del Laïcat”, projecte que inspirat en tot el que representa el Vaticà II, posa en el lloc que li correspon el laïcat, col·laborant i participant activament dins l’organigrama de la comunitat escolàpia, buscant un “Nou Nosaltres” entre religiosos i laics. El Dimarts Sant d’enguany havia de presentar la seva tesis doctoral al Institut Catòlic de Paris sobre “Pastoral i Educació”. Actualment era el rector de la comunitat escolàpia i de la Parròquia de Santa Marta de Pantin (París). El dimecres 18 de febrer a l’Església Parroquial del Carme vam celebrar l’eucaristia pasqual de comiat, més de 500 persones van demostrar els lligams d’amistat, i l’acompanyament que en el camí cristià i humà, en els seus 44 anys de sacerdoci s’hi havia dedicat .
Publicat per l'associació "Església plural"